Δραστηριότητες

Πληροφορίες και αναλυτικοί χάρτες πεδίου και διαδρομών υπάρχουν πάντα διαθέσιμοι καθώς και πληροφορίες για τα ατελείωτα αξιοθέατα της περιοχής.

Η Μάνη είναι κυρίως ορεινή και ακόμα ανεξερεύνητη…
Όση ομορφιά υπάρχει στην άμμο και στο βότσαλο του θρυμματισμένου βράχου άλλη τόση κρύβεται είτε στις ορεινές διαδρομές του Ταϋγέτου μέσα από τα εγκαταλειμμένα -πλέον- χωριά του και τα δάση Μαυρόπευκου, έως την κορυφή Προφήτης Ηλίας, είτε νοτιότερα στις χαμηλού υψόμετρου πεζοπορικές διαδρομές μέσα από τα χωριά και τους (ευτυχώς ακόμα) ζωντανούς οικισμούς της Μέσα Μάνης.
Διαδρομές γεμάτες μεθυστικές μυρωδιές από τα βότανα και τις μακίες της περιοχής, αλλά και την απόκοσμη σχεδόν μυστικιστική αίσθηση της γαλάζιας σύνθεσης ουρανού θάλασσας και ήλιου, που θα δοκιμάσει τις φωτογραφικές σας ικανότητες εάν δεν σας οδηγήσει σε αλλαγή του φωτογραφικού σας εξοπλισμού (απαραίτητη η χρήση καλού πολωτικού φίλτρου).

Οι ορειβατικές-πεζοπορικές μας καταβολές στη διάθεση σας για όποιες πληροφορίες χρειαστείτε καθώς και επαφή με ορειβατικούς φορείς για απαιτητικές πορείες ή απλές διαδρομές (ή ακόμα καλύτερα και μαζί).

Προτεινόμενες εκδρομές:
Εκδρομή 1

Γύθειο – Αερόπολη – Σπήλαια Δυρού – Γερολιμένας – Βάθεια – Πόρτο Κάγιο και γυρισμός από Άλικα και στην συνέχεια δεξιά για Λάγια, Κοκκάλα, Κότρωνα και Αερόπολη, απ’ όπου φτάνετε στο Γύθειο.

Εκδρομή 2

Σπάρτη και η Βυζαντινή πόλη Μυστράς.

Εκδρομή 3
Μονεμβασιά – Ελαφόνησος – Νεάπολη.